2014. október 5., vasárnap

Fanfiction kicsit másképp! - Pályázat!

A fanfictionök korát éljük. A kezdő írok között nagyon sokan úgy kezdik pályafutásukat, hogy egy általuk kedvelt irodalmi műből megismert világot bejárnak képzeletben. Annak történetét, azok szereplőivel, vagy újabb szereplőkkel, átszövik, kibővítik, folytatják az eredeti műben megismert világot. Az így felfedezett és átélt élményeket azután megírják. Manapság talán a legtöbben a Harry Potter és a Trónok Harca rajongói közül kerülnek ki.
Mi arra lennénk kíváncsiak, hogy klasszikus irodalmi művek alapján, Ti hogyan folytatnátok, vagy írnátok meg más szereplő szemszögéből? Vagy a történetet hogyan alakítanátok? Ezért gondoltunk arra, hogy a következő pályázatunk témájaként pár nagy klasszikus műve alapján kellene fanfiction-t írni.
kép: Pavel Vlášek- In A Dream


Téma: A felsorolt művek alapján fanfiction novellát írni.
Nevezési díj: nincs.
Stílusbeli megkötés: az eredeti műhöz igazodva.
Terjedelem: minimum 8 000, maximum 40 000 karakter. (kb. 3 - 14 oldal, A4-es oldal, 12-es Times New Roman betűtípussal, szóközökkel együtt. Kérjük, hogy a karakterszámok a megadott értékek között legyenek! A túl rövid, vagy túl hosszú novellák nem vesznek részt a pályázaton.) Formátum: *.doc, *.docx, *.pdf, *.rtf.
A zsűri és a mi munkánkat is megkönnyítitek, ha a dokumentum formázását az alábbiak szerint állítjátok be és úgy külditek el nekünk. (Formázás, ha már írnom kell)

A beküldött dokumentumban legyen feltüntetve, hogy melyik író művét választottátok.

Beküldési cím: irnomkell@gmail.com.
Határidő: 2015.2.19. Csütörtök éjfél.


Az olyan alkotásokat, amelyek nem igazodnak a pályázat témájához, a zsűri, külön kérésre értékeli, de a pályázatból automatikusan kizárásra kerülnek. Amennyiben a zsűritől megfelelő értékelést kap, akkor az ~Írnom kell~ blog a blogon megjelentetheti.

Minden stílusból várjuk a novellákat, indokolt esetben több stílusban is hirdetünk nyerteseket.
Pályázni csak olyan novellával lehet, ami még nem jelent meg nyomtatásban, sem e-book-ban és nem indult más pályázaton. (Saját blogon való megjelenés nem akadály.)

Első sorban amatőr írók műveit várjuk, de nem zárjuk ki azokat sem, akiknek már jelentek meg írásai nyomtatásban.
A tisztességes verseny érdekében kérjük, hogy akik már kiadott művekkel büszkélkednek, azok jelezzék ezt. Megfelelő létszám esetén külön kategóriát képeznek, és innen is nyertest választunk.

Egy pályázó maximum két művel pályázhat.
Az e-mail-ben kérjük megadni :
– a szerző polgári nevét,
– ha van, akkor az írói nevét is

A dokumentum címében kérjük feltüntetni az:
- író nevét (vagy álnevét)
- mű címét
- a választott mű számát
pl.: Kiss-Emőke-Mű-címe-2.doc

Az ~Írnom kell~ blog visszajelzést küld a pályázatra leadott alkotás beérkezését követő néhány napon belül, hogy az megfelelt vagy sem a pályázat feltételeinek, így lehetőséget biztosítva, hogy még időben megfelelő alkotás kerüljön beküldésre. Ezért soha ne az utolsó pillanatban küldje be, hanem legalább két nappal a határidő lejárta előtt.

A legjobb pályaművekből az év végén e-könyvet készítünk.

Most jön az apró betűs rész :-)
A pályázók novellájuk beküldésével hozzájárulnak, hogy azokat akár a blogon, akár e-book-ban megjelentessük, ezért semmiféle juttatásra, honoráriumra nem tarthatnak igényt. Az ~Írnom kell~ blog non-profit kezdeményezés, bármilyen, általa eszközölt megjelentetésből anyagi haszna nem származik

Várjuk a novellákat, sok sikert és jó szórakozást!

Farkas Viktória & Vass Attila

~ Írnom kell! ~


Választható írók és műveik:

1. Lev Tolsztoj: Kozákok
2. B. Traven: Halálhajó
3. Murakami Haruki: Birkakergető nagy kaland
4. Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
5. Gabriel García Márquez: Száz év magány
6. William Golding: A Legyek Ura



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése